Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Norsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Norsko.

Norský Bergen – brána k fjordům

Norský Bergen – brána k fjordům

Bergen je se svými 250 tisíci obyvateli druhým největším městem v Norsku. Leží v kraji Hordaland na jihozápadním pobřeží země a díky své poloze je často označován jako brána k norským fjordům. Je také důležitým centrem regionu Vestlandet a v roce 2000 byl poctěn titulem Evropské hlavní město kultury.

celý článek

 

Přírodní krásy Norska

Přírodní krásy Norska

Norsko je zemí superlativů. Jeho přírodní krásy patří k nejzajímavějším v evropském a pravděpodobně i světovém měřítku. Vždyť podobné fjordy najdeme až na vzdáleném Novém Zélandu.

celý článek

 

Skandinávie - zájezdy nejen za fjordy

Skandinávie - zájezdy nejen za fjordy

Kdo si chce vychutnávat krásy nedotčené přírody, úžasné scenérie, ledovce a fjordy, měl by se vypravit do chladných severských končin - tedy do Skandinávie. Sever Evropy má návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Zájezd plný nezapomenutelných zážitků pro vás připravila CK Osvěta.

celý článek

 

Česká raftingová základna v Norsku

Česká raftingová základna v Norsku

S využitím mnohaletých zkušeností svého raftařského týmu nabízí CK SMART travel rafting na severské řece Sjoa v podhůří Jotunheimen. Česká raftingová základna je v Norsku k dispozici každoročně od července do poloviny srpna, a to pro skupiny i jednotlivce.

celý článek

 

Norsko za druhé světové války

Norsko za druhé světové války

„Vy jste byli s Němcema“ řve na mě nebývalou zlostí postarší muž, který by ale určitě nemohl být tak starý, aby si to mohl pamatovat, a ještě to vyznívá tak, jako kdybych byl povinen cítit přímo osobní zodpovědnost. Abyste se mohli přesvědčit, jaké to skutečně bylo a nespoléhat se jen na vágní pověsti či fámy, čekají na Vás osobní návštěvy pevnosti, válečné hřbitovy, muzea a pamětní či pietní místa.

celý článek

 

Bygdoy – ostrov muzeí

Bygdoy – ostrov muzeí

Norské hlavní město Oslo vzniklo v 8. století jako osada na pravém břehu Oslofjordu, na jehož konci se rozkládá poloostrov Bygdøy. Leží nedaleko centra metropole a díky množství nejrůznějších památek, muzeí a atrakcí se stal vyhledávaným cílem turistů. Dnes je Bygdøy také považován za nejexkluzivnější obytnou čtvrť v Oslu.

celý článek

 

Trondheim – Brána severu

Trondheim – Brána severu

Trondheim je třetím největším městem v Norsku, sídlem biskupa, správním střediskem oblasti i velké obchodní centrum. Leží u dlouhého Trondheimsfjordu a protéká jím řeka Nidelva, která zde ústí do moře. Díky své poloze v centrální části země bývá také často nazýván „Branou severu“.

celý článek

 

Hardangervidda

Hardangervidda

Národní park Hardangervidda najdeme v jižním Norsku, na rozmezí tří norských krajů – Buskerud, Telemark a Hordaland. Se svou rozlohou 9000 km2 tvoří největší náhorní plošinu v Evropě, která bývá také nazývána „střecha Norska“. Takovýmto náhorním plošinám a zaobleným skalám se v Norsku říká fjeldy. Samotný národní park ležící ve výšce nad hranicí lesa zde byl založen v roce 1981.

celý článek

 

Oslo - Historisk Museum

Oslo - Historisk Museum

Pod názvem Historické muzeum se ukrývají tři významné instituce Osla. Jde o univerzitní muzea – Národní sbírku starožitností, Národopisné muzeum a Sbírku mincí a medailí. Všechny tři instituce dokumentují norské a mezinárodní dějiny od prvního osídlení až do dnešních dní.

celý článek

 

Kristiansand

Kristiansand

Město Kristiansand ležící na samotném jihu Norska je správním střediskem provincie Sørlandet, která je známá jako Sluneční pobřeží a stala se rájem výletníků. Bylo založeno v roce 1641 a v tomtéž roce již obdrželo městská práva a obchodní privilegia. Dnes je se svými 75 tisíci obyvateli pátým největším městem v Norsku, které láká mnoha zajímavostmi.

celý článek

 

Oslo - Karl Johans Gate

Oslo - Karl Johans Gate

Středem západní části norské metropole Oslo prochází rušná ulice Karl Johans Gate, která byla vystavěna ve druhé polovině 19. století podle projektu H. D. F. Linstowa. Ulici kromě několika předních norských institucí lemují krásné neoklasicistní budovy, četné obchodní domy, specializované prodejny a stravovací zařízení.

celý článek

 

Oslo - Slottet

Oslo - Slottet

Královský palác Slottet vypínající se na vyvýšenině v norské metropoli Oslu, je oficiální rezidencí norské královské rodiny. Palác se rozhodl vybudovat v roce 1818 král Karl Johan nedlouho po svém nástupu na švédsko-norský trůn.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy